Sejak baca Panduan Strategi Harga tu, banyak membantu sales saya.

Ye la, saya ni baru je meniaga online 2 tahun. Sebelum ni meniaga di Instagram.

Susah dan tak berani nak letak harga mahal untuk produk yang saya jual.

Takut dengan persaingan dan perang harga.

Tapi dengan formula dan info yang Tuan Umar berikan tu memang berkesan.

Sales saya nampak peningkatan dalam seminggu ni.

Terima kasih Tuan Umar!

Azhan Karim Azhan Karim, Pengguna Panduan Strategi Harga

Masalah perang harga bukan masalah baru dalam bisnes.

Bagi mereka yang baru berniaga, terutamanya peniaga online, masalah ni umpama penamat nyawa bisnes mereka.

Sebab mereka tak tahu bagaimana untuk berhadapan dengan persaing yang mulakan perang harga.

Ada beberapa cara untuk kita menang dalam perang harga.

Antaranya ialah:

1) Kita Perang

Anda tengok persaing turunkan harga. Anda pun turunkan harga.

Turunkan harga setakat yang anda mampu. Jangan sampai bawah harga kos.

Kira harga kos betul-betul. Jika kita beli produk dengan harga RM2, bukan bermakna harga kos kita adalah RM2.

Ada kos-kos lain yang kita terlepas pandang.

2) Pakai Bom

Anda tengok persaing turunkan harga. Umpama dia nak lawan kita pakai pistol.

Jangan takut. Kita pakai bom. Gunakan nilai untuk lawan dia balik.

Bom Nilai lagi power!

3) Buat Bodoh

Anda tengok persaing-persaing anda turunkan harga. Biarkan mereka.

Sampai masa mereka akan mati bersama. Anda jual dengan harga biasa.

Pada masa sama, cari jalan dari mana lagi bisnes boleh datangkan keuntungan.

Anda nak naikkan sales & menang dalam perang harga?