Anda nak pelanggan lebih ramai daripada sekarang?

Anda nak margin untung paling tinggi daripada setiap jualan?

Hari ini saya akan bantu anda menjual kepada lebih ramai pelanggan dengan margin untung paling tinggi!

Firdaus Azizi Firdaus Azizi

Kalau nak belajar lagi banyak strategi harga, boleh follow beliau rapat-rapat.

Faris Osman Faris Osman

Siapa nak belajar strategi harga, boleh follow tip dari tuan Umar Taib.

Ikram Al-Banjari Ikram Al-Banjari

Saya masih ingat ketika awal berniaga dahulu, perkara yang paling sukar untuk diputuskan ialah menetapkan harga. Saya mengambil masa yang lama untuk faham dan mahir. Itupun selepas banyak kali rugi dan gagal!

Panduan Strategi Harga karya Tuan Umar ini adalah penyelamat kepada kerugian besar dan membuang masa lama seperti saya. Ia adalah ilmu shortcut yang semua orang patut ambil tahu dan praktiskan. Saya cukup suka!

Justeru, saya syorkan kepada sesiapa sahaja terutamanya yang baru memulakan bisnes untuk mendapatkan panduan ini segera. Saya tidak akan rekomen benda yang tidak bagus.

Hafiz Mansor Hafiz Mansor

Panduan ni memang diperlukan oleh sesiapa yang berniaga tak kira la korang berniaga online atau offline. Umar ajar dalam panduan ni tentang tak perlu risau apa jenis harga dan tetap akan ada orang beli kalau kita tau strategi harga.

Bila berniaga, letak harga murah salah, letak harga mahal pun salah. Apa yang tak kena? Kadang2 letak harga murah orang tak beli, letak harga mahal ramai pulak beli. Kan pelik tu. So strategi harga tu penting untuk naikkan sales dan menjana keuntungan.

Step by step diajar supaya tak salah korang nak letakkan harga. Bagi aku, panduan ni berbaloi untuk korang susun semula strategi harga. Dari tanggung rugi banyak, lebih baik susun semula strategi harga.

Macam mana nak dapat ramai pelanggan?

"Senang je. Jual murah." 

Hmm yelah. Lepas tu dapat untung nyawa-nyawa ikan. Kemudian bisnes pun tutup. Kan?

Kalau anda nak dapat lebih ramai pelanggan tanpa terpaksa jual murah, teruskan membaca.

"Ada 2 orang bodoh dalam bisnes. Pertama yang letak harga jualan terlalu rendah. Kedua yang letak harga jualan terlalu tinggi."
~ Pepatah Rusia

Kebanyakan usahawan tak nampak hubung kait harga jualan dan keuntungan.

Bayangkan anda jual X. Sebulan 1,000 unit. Harga seunit RM90. Jumlah jualan RM90,000 sebulan.

Katakan anda naikkan harga 1% je. Jadi RM90.90 seunit. Jumlah jualan kini RM90,900 sebulan.

Dah dapat ekstra RM900 sebulan.

Apa anda boleh buat dengan RM900 ekstra tu?

"Err bayar elektrik. Bayar internet. Bayar sewa. Bayar gaji. Bayar komisyen. Bayar kos marketing. Eh macam-macamlah."

Itu baru naikkan 1%. Kalau 5%? Kalau 10%? Kalau 20%? Kiralah sendiri.

"Kalau 5% dapat RM4,500 ekstra. Kalau 10% dapat RM9,000 ekstra. Kalau 20% dapat RM18,000 ekstra. Wow banyaknya!"

Simon-Kucher & Partners adalah syarikat perunding strategi dan pemasaran yang beroperasi di 23 negara. Mereka menyatakan bahawa harga adalah penentu keuntungan nombor satu.

Ulang suara. Harga adalah penentu keuntungan nombor satu!

Sayangnya, penentu keuntungan nombor satu ni sering diambil ringan oleh usahawan.

Kebanyakan usahawan menentukan harga jualan berdasarkan kos. Ada juga yang tentukan berdasarkan harga pesaing.

Jika inilah rujukan anda semata-mata, maka anda berada dalam kerugian dan telah melakukan kesilapan.

Ramai usahawan yang ada masalah ini:

❎ Tak tahu nak letak harga apa.

❎ Takut letak harga yang sepatutnya.

❎ Tak tahu berapa untung dia sepatutnya dapat.

❎ Terlepas keuntungan yang dia boleh dapat.

❎ Bisnes tak berkembang sebab untung nipis yang amat.

❎ Pelanggan senyap lepas tahu harga.

❎ Pelanggan komplen harga mahal.

❎ Pesaing cantas harga sampai jadi perang harga.

❎ dan banyak lagi.

Kursus Online Strategi Harga (KOSH) boleh bantu untuk selesaikan masalah di atas!

Anda akan diajar dengan 3 strategi harga yang boleh anda pilih untuk gunakan.

Strategi-strategi ini pula disokong oleh lebih 30 taktik harga yang praktikal untuk anda amalkan.

Dengan ini anda akan dapat buat keputusan yang lebih baik dalam menentukan harga yang betul.

Kursus ini akan dijalankan secara online. Jadi anda boleh belajar dari rumah atau di mana-mana yang ada internet. Selesa kan macam ni?

Ada orang pernah melawak dengan saya. "Punca barang naik kat Malaysia ni ada 3. Pertama GST. Kedua minyak. Ketiga Umar."

Sebenarnya KOSH bukan soal untuk naikkan harga dan tingkatkan keuntungan saja. Ia lebih daripada itu.

KOSH akan bantu anda untuk:

✅ Tentukan harga satu produk kepada spesifik seorang pelanggan.

✅ Tentukan harga pelbagai produk kepada ramai pelanggan.

✅ Menjual kepada pelanggan yang tak suka dengan harga yang anda bagi.

✅ Menjual kepada pelanggan yang tak nampak produk anda boleh membantu.

✅ Menjual kepada pelanggan yang rasa tak berbaloi untuk beli produk anda.

✅ Kenal pasti nilai yang anda jual kepada pelanggan dan aktifkan pelanggan yang sudah menyepi.

✅ Tingkatkan margin untung pada setiap jualan dan dapatkan keuntungan yang selama ini diabaikan.

✅ Naikkan harga tapi pelanggan semakin suka dan senang hati untuk bayar.

✅ Mengenakan harga yang berbeza kepada pelanggan yang berbeza atau jual dengan harga berbeza untuk produk yang sama.

✅ Lawan balik pesaing yang mulakan perang harga tanpa menjual murah.

✅ dan banyak lagi.

Apabila anda daftar KOSH, anda akan diberi:

➕Beberapa video pada setiap minggu. Ada lebih kurang 20 video. Tak banyak pun.

➕Handout. Sambil tonton video, boleh gunakan handout ni untuk lebih faham dan tangkap apa yang disampaikan. Takdelah blur memanjang.

➕Lembaran kerja. Isi lembaran kerja ni dan hantar kepada saya. Saya akan semak supaya anda tak buat silap dalam menentukan harga jualan.

➕Template. Isi-isi tempat kosong, keluar harga kos. Isi-isi tempat kosong, dapat idea nak jual berapa. Isi-isi tempat kosong, keluar harga jualan.

➕Online discussion. Saya akan buat sesi LIVE bersama anda untuk selesaikan apa-apa isu yang masih bercelaru, apa-apa masalah yang baru timbul dan yang sewaktu dengannya.

➕Online support. Kami tak biarkan anda terkontang-kanting lepas dah daftar KOSH. Kalau ada tak paham boleh emel, PM dan sebagainya.

Daftar Sekarang

 

11999550_10153181818753391_5947648870923858630_o

Sebelum pergi lebih lanjut, eloklah saya kenalkan diri dulu. Nama saya Umar Taib. Pengasas Umarvellous Sdn Bhd. Sebuah syarikat yang membantu bisnes dapat lebih ramai pelanggan setiap hari. Saya telah mula berkongsi ilmu dan pengalaman perniagaan sejak tahun 2010.

IMAG0859

Saya mempunyai buku tentang bisnes yang boleh didapati di kedai buku Popular dan MPH.

astro

 Saya pernah ditemuramah pihak Astro untuk berkongsi ilmu dan pengalaman saya di dalam bisnes.

41

Ramai usahawan daripada Malaysia, Brunei dan Singapura telah menuntut ilmu daripada saya.

Saya juga menawarkan servis business consulting kepada para usahawan. Hanya bayar RM500 untuk 1 jam sesi.

Di bawah adalah antara ramai usahawan dan banyak bisnes yang telah saya bantu (dengan izin Allah) untuk dapatkan apa mereka mahu dengan menggunakan Strategi Harga.

Memang berkesan. Customers tak berfikir panjang terus buat payment. Terima kasih kerana memberi saya panduan.

- Liza

Terima kasih tuan. Tak sia-sia saya beli. Saya dapat sales RM22,000 dalam 3 hari. Alhamdulillah.

- Zafirah

Selepas gunakan panduan Strategi Harga, peningkatan prospek yang mesej saya dan close sale meningkat 36.7%.

- Nabil

Nature bisnes saya ni sangatlah bergantung kepada kepandaian meletak harga tu. Silap letak, boleh bungkus bisnesnya.

Kalau pandai letak, boleh dapat untung besar dan untung tu bolehlah di'rolling' balik sebagai modal ataupon bolehlah saya upgrade servis kepada customer saya.

Memang tak dinafikan panduan Strategi Harga tuan tu banyak membantu saya dalam hal ni.

Sheena

Sangat-sangat berbaloi kerana selepas saya baca panduan Strategi Harga baru saya tahu kiraan untuk mendapat margin untung yang sepatutnya.

Dulu main letak je harga. Sekarang dah tahu pengiraan untuk letak harga.

Malah saya dah tahu cara manipulasi fikiran customer untuk beli barang tanpa customer kisah pasal harga.

Muhammad Faris
Tuan Azhan Tuan Azhan

Sejak baca taktik harga tu, banyak membantu sales saya.

Cik Zarina Cik Zarina

Saya sudah berani meletakkan margin keuntungan yang lebih tinggi.

Tuan Azreen Tuan Azreen

Selepas menaikkan harga, rupanya pelanggan tetap membeli juga.

Puan Rosaniza Puan Rosaniza

Setelah membaca Panduan Strategi Harga, saya dalam proses revise semula harga-harga produk jualan saya.

Lepas dapatkan panduan harga ni saya dah tahu macam mana nak tetapkan harga untuk sebuah produk sebab sebelum ni saya cuma mark up ikut harga market yang diberikan supplier atau ganda dua atau 3 daripada harga kos.

Muhammad Nazmi

Berguna sangat. Baru dapat idea. Saya buat servis car detailing. So boleh bezakan harga untuk BMW dengan Proton padahal cuci kusyen sama jer.

Wandi

Sangat membantu. Dah tahu untuk letakkan harga yang sesuai.

Mohd Najahan

Sekarang saya dah nampak bagaimana nak tentukan harga. Ini la ilmu yang saya cari.

Mashita Harun

Tak rugi beli panduan ni. Inilah yang saya cari-cari selama ni. Nampak simple. Rupanya selama ni tersilap teknik.

Anies

Sangat membantu dalam menentukan harga diskaun. Sebelum ini main hentam keromo je letak harga.

Nurul Fazlee

Sebelum ini saya hanya cuma berani menaikkan harga sedikit demi sedikit untuk melihat respond customer terhadap harga tersebut. Kemudian selepas baca panduan Strategi Harga, saya menaikkan lagi harga. Tempahan masih juga banyak.

Mohd Pahmi

Tak merapu lagi dah bila nak tetapkan harga. Salah faham tentang cara kira untung rugi telah diperbetulkan dan paling penting konfiden untuk letakkan harga yang setara dengan nilai produk.

Ana Farhana

Berapa pelaburan anda untuk dapatkan ini semua?

Pelaburan anda hanyalah RM559! Itulah yuran pendaftaran untuk KOSH.

Tapi kalau anda nak jimat RM289, daftar sekarang.

Maka anda boleh daftar KOSH dengan RM270 je!

Saya siap bagi jaminan. Kalau nanti anda tak puas hati dengan KOSH, saya akan pulangkan semula duit. Tiada risiko untuk anda!

Apa tunggu lagi? Daftar sekarang.

Daftar Sekarang
Zuhairi Zamani Zuhairi Zamani

Saya kini lebih yakin untuk letakkan harga yang betul sesuai dengan nilai yang saya berikan tanpa perlu takut orang lain turunkan harga. Alhamdulillah pelanggan masih boleh terima walaupun mungkin harga saya mahal sedikit. Ada peningkatan dalam jumlah sales.

Zainul Ariffin Jenul Zainul Ariffin Jenul

Saya dapatkan panduan Strategi Harga sebab saya tak tahu berapa harga sesuai yang perlu diletakkan ke atas sesuatu produk dan servis. Sekarang alhamdulillah saya lebih jelas tentang harga.

Zulkifli Mustaffa Zulkifli Mustaffa

Net profit semakin stabil.

Ghazali Hajiji Ghazali Hajiji

Alhamdulillah bisnes semakin bagus dan jualan meningkat.

Mohd Fadley Mohd Fadley

Saya rasa lebih jelas & yakin bagaimana cara untuk naikkan harga tanpa perlu risau penerimaan pelanggan.

Rafidah Musa Rafidah Musa

Ianya agak mudah untuk difahami dan senang dibuat rujukan berkali-kali. 

Ingat letak harga murah dapat la sales banyak dan dapat untung yang banyak. Tapi silap, penat nak layan karenah pelanggan semata-mata untung yang sedikit. Sekarang saya tidak takut lagi dengan persaing yang main perang harga. Alhamdulillah profit bertambah. Sekarang saya tidak risau lagi tentang masalah tiada modal pusingan.

Khairul Din

Susah dan tak berani nak letak harga mahal untuk produk yang saya jual. Takut dengan persaingan dan perang harga.

Tapi dengan formula dan info yang umar berikan tu memang berkesan. Sales saya nampak peningkatan dalam seminggu ni.

Azhan Karim

Saya merasa banyak kesilapan yang telah dibuat dalam penetapan harga produk. Tak heranlah walaupun ada sales tapi tak mencukupi untuk cover semua kos. Sekarang saya lagi mendalami teknik-teknik yang tuan umar ajarkan. Dan saya rasa lebih bersemangat untuk strategi saya seterusnya. Panduan tu saya dah print dan buat binding so senang nak buat revision.

- Rosalyn Taha
Zulham Haffendy Zulham Haffendy

Walaupun dapat jualan tapi untungnya tak seberapa. Penat meniaga sahaja. Terima kasih saya ucapkan kepada tuan Umar kerana menghasilkan panduan Strategi Harga.

Ianya sangat sangat sangat membantu saya dalam menentukan harga pada sesuatu produk. Selepas baca panduan ini, saya tanpa ragu-ragu nak letakkan harga yang munasabah.

Syaizzal Yunus Syaizzal Yunus

Sesuai untuk yang baru bisnes tapi tak tau nak letak harga takut orang cantas takda sales bla bla bla dan jugak yang dah lama niaga tapi nak reconstruct harga untuk produk baru..

Cara nak lawan pesaing yang suka cantas harga pun ada.. Yang paling penting, lepas baca amalkan terus..

Daftar Sekarang

Tiada risiko. Jaminan wang dipulangkan 100%.

Jika selepas 90 hari anda amalkan segala ilmu  yang diberi tetapi masih tidak dapat manfaat seperti yang anda harapkan, kami akan pulangkan wang anda 100%.

Saya mahu bantu anda. Sama-sama kita berdoa supaya usaha anda berjaya.

Diuruskan oleh syarikat Umarvellous Sdn Bhd. Mohon hubungi kami di talian 03 7931 9396 untuk sebarang pertanyaan.