Anda tak tahu nak tetapkan harga produk & servis?

Pelanggan tak jadi membeli daripada anda kerana harga?

Hari ini saya akan bantu anda tetapkan harga yang betul & harga yang pelanggan suka bayar!

Firdaus Azizi Firdaus Azizi

Kalau nak belajar lagi banyak strategi harga, boleh follow beliau rapat-rapat.

Faris Osman Faris Osman

Siapa nak belajar strategi harga, boleh follow tip dari tuan Umar Taib.

 

11999550_10153181818753391_5947648870923858630_o

Salam sejahtera. Nama saya Umar Taib. Pengasas Umarvellous Sdn Bhd. Sebuah syarikat yang membantu bisnes dapat lebih ramai pelanggan setiap hari. Saya telah mula berkongsi ilmu dan pengalaman perniagaan sejak tahun 2010.

IMAG0859

Saya mempunyai buku tentang bisnes yang boleh didapati di kedai buku Popular dan MPH.

astro

 Saya juga pernah ditemuramah pihak Astro untuk berkongsi ilmu dan pengalaman saya di dalam bisnes.

41

Ramai orang daripada semenanjung, Sabah, Sarawak dan Singapura telah menuntut ilmu daripada saya.

Setiap kali saya adakan kelas atau seminar, akan ada beberapa soalan popular yang ditanyakan para peserta.

Antara soalan popular yang sering ditanya kepada saya ialah berapa harga yang perlu diletak untuk produk atau servis yang mahu dijual?

Ramai peniaga yang tak tahu cara yang betul menetapkan harga jualan. Main hentam saja.

Ada yang kata gandakan 2 daripada harga kos. Ada yang kata lipat 5. Ada yang kata ambil untung sen-sen saja. Ada yang kata kena ambil untung banyakkk. Jadi mana yang betul?

Ramai juga peniaga yang menjual dengan harga bawah daripada harga kos. Mereka ingat mereka untung. Tapi sebenarnya mereka rugi tanpa sedar. Kira kos pun salah. Main agak-agak saja.

Ada pula peniaga yang menjual dengan harga yang kurang untung. Mereka sepatutnya boleh untung lebih banyak. Sayangnya mereka takut dan tak tahu cara betul letak harga tinggi.

Bayangkan jika anda dah berniaga 3 tahun, berapa agaknya keuntungan yang telah anda terlepas dalam 3 tahun itu? RM5,000? RM30,000? RM100,000?

Ramai peniaga baru yang akan bersaing dengan menggunakan harga termurah. Hari ni peniaga A jual dengan harga RM100. Esok peniaga B jual dengan harga RM80. Lusa peniaga C jual dengan harga RM50.

Akhirnya semua bisnes peniaga ni mati. Bila jual mahal orang tak beli. Bila jual murah kita yang rugi. Dah tu nak jual berapa?

Antara soalan lain yang sering ditanya ialah kenapa pelanggan tak jadi beli bila dah tahu harga?

Senang cerita sebab kita letak harga yang pelanggan tak suka. Letak harga syok sendiri. Tiada asas dalam meletakkan harga. Tak ambil peduli apa pelanggan fikir tentang harga kita.

Yang nak beli produk atau servis kita pelanggan. Kalau kita letak harga yang pelanggan tak suka, macam mana mereka nak beli?

Jadi macam mana kita nak selesaikan 2 masalah ni?

Pertama, letak harga yang betul. Kedua, letak harga yang pelanggan suka bayar.

 

Memperkenalkan Panduan Strategi Harga!

Panduan ini akan bantu anda:

  • Cara mudah tetapkan harga dalam masa singkat.
  • Dapatkan keuntungan maksimum dengan harga yang betul.
  • Mempergunakan harga pesaing untuk kepentingan bisnes anda.
  • Jual dengan harga yang pelanggan suka bayar tapi menguntungkan anda.
  • Elak kesilapan bodoh dalam menetapkan harga supaya bisnes tak rugi.
  • Menjadi lebih kreatif dan berani meletakkan harga yang anda mahu.

Wow! Membaca beberapa topik awal sahaja sudah membuatkan saya mahu membaca sampai habis panduan Strategi Harga ini. Saya masih ingat ketika awal berniaga dahulu, perkara yang paling sukar untuk diputuskan ialah menetapkan harga.

Saya bingung berfikir soal mengira kos produk yang saya jual. Apakah kos yang patut saya ambil kira dan bagaimana pula garis panduan untuk meletakkan harga ?

Saya mengambil masa yang lama untuk faham dan mahir. Itupun selepas banyak kali rugi dan gagal!

Panduan Strategi Harga karya Tuan Umar ini adalah penyelamat kepada kerugian besar dan membuang masa lama seperti saya. Ia adalah ilmu shortcut yang semua orang patut ambil tahu dan praktiskan.

Penulisan ini sangat santai, mudah faham dan lengkap dengan contoh. Saya cukup suka!

Justeru, saya syorkan kepada sesiapa sahaja terutamanya yang baru memulakan bisnes untuk mendapatkan panduan ini segera. Saya tidak akan rekomen benda yang tidak bagus.

Ikram Al-Banjari Ikram Al-Banjari

Alhamdulillah. Selesai baca Panduan Strategi Harga. Panduan ni memang diperlukan oleh sesiapa yang berniaga tak kira la korang berniaga online atau offline.

Umar ajar dalam panduan ni tentang tak perlu risau apa jenis harga dan tetap akan ada orang beli kalau kita tau strategi harga.

Bila berniaga, letak harga murah salah, letak harga mahal pun salah. Apa yang tak kena? Kadang2 letak harga murah orang tak beli, letak harga mahal ramai pulak beli. Kan pelik tu.

So strategi harga tu penting untuk naikkan sales dan menjana keuntungan. Step by step diajar supaya tak salah korang nak letakkan harga. Kira-kira kena betul bukan main letak saja harga.

Berniaga dah lama, jual banyak tapi tak untung2. Kenapa? Harga salah letak juga salah satu faktor sampai lupa nk kira kos2 yang lain.

Bagi aku, panduan ni berbaloi untuk korang susun semula strategi harga. Dari tanggung rugi banyak, lebih baik susun semula strategi harga.

Hafiz Mansor Hafiz Mansor

1. Penerangan yang ringkas dan mudah faham.
2. Bila baca, boleh terus aplikasikan pada model bisnes sedia ada (bergantung pada kesesuaian model bisnes)
3. Tiada perkataan yang terlalu teknikal. Mudah difahami.
4. Berbaloi dengan harga yang ditawarkan berbanding dengan Nilai yang diberi.
5. Beli, baca, faham dan terus buat!

Firdaus Yasin Firdaus Yasin

Berapa harga Panduan Strategi Harga ini?

RM400? RM300? RM200?

Bukan!

Dalam masa beberapa hari ini, harganya cuma RM100. Selepas ini harganya akan naik.

Berita baik lagi untuk anda. Jika anda dapatkan Panduan Strategi Harga hari ini, saya akan berikan 6 bonus yang bernilai RM300 secara percuma!

Bonus 1

Panduan Taktik Harga akan bantu melonjakkan jualan dan keuntungan.

1) Taktik Psikologi

2) Taktik Rugi

3) Taktik Diskaun

4) Taktik Premium

5) Taktik Tembus dan sebagainya.

Bonus 2

Koleksi Soalan Popular Harga dan jawapannya.

1) Bagaimana untuk menang dalam perang harga?

2) Bagaimana menetapkan harga khusus ketika ekonomi gawat?

3) Apa cara beri diskaun kepada pelanggan tanpa merugikan kita?

4) Bagaimana untuk naikkan harga tanpa pelanggan lari?

5) Bila kita perlu naikkan harga? dan banyak lagi.

Bonus 3

Anda tak pandai nak kira kos?

Jangan risau. Biar Kalkulator Kos buatkan untuk anda.

Masuk-masuk nombor, terus keluar harga kos!

Mudah sangat.

Bonus 4

Anda tak pasti nak jual berapa harga?

Dengan Kalkulator Harga ni anda cuma perlu masukkan kos atau peratus margin untung yang anda nak.

Lepas tu secara automatik akan keluar berapa harga yang patut dijual dan berapa keuntungan yang boleh dapat.

Senang kan?

Bonus 5

Anda keliru nak letak harga berapa untuk produk & servis anda?

Gunakan Carta Harga & Nilai ni.

Isikan tempat kosong. Anda akan dapat idea berapa harga patut letak!

Bonus 6

Selain baca panduan Strategi Harga, anda juga boleh tonton panduan ni.

Manalah tahu hari ni tak berapa rajin nak membaca. Layan je video yang dirakam ni.

Boleh tengok pakai henfon, tablet, komputer dan sebagainya.

Dapatkan Sekarang

Saya belajar kira kos yang sebenar melalui panduan tuan. Sebelum ni saya ingatkan kos 1 unit produk saya adalah RM2.

Rupanya kos sebenar adalah RM9.55. Patut la selama ni berniaga tak meningkat-meningkat.

- Muhammad Uwais

Memang berkesan. Customers tak berfikir panjang terus buat payment. Terima kasih kerana memberi saya panduan.

- Liza

Terima kasih tuan. Tak sia-sia saya beli. Saya dapat sales RM22,000 dalam 3 hari. Alhamdulillah.

- Zafirah
Tuan Azhan Tuan Azhan

Sejak baca taktik harga tu, banyak membantu sales saya.

Cik Zarina Cik Zarina

Saya sudah berani meletakkan margin keuntungan yang lebih tinggi.

Tuan Azreen Tuan Azreen

Selepas menaikkan harga, rupanya pelanggan tetap membeli juga.

Puan Rosaniza Puan Rosaniza

Setelah membaca Panduan Strategi Harga, saya dalam proses revise semula harga-harga produk jualan saya.

Rupanya selama ni saya silap kira. Selama ni saya guna cara mark up rupanya.

Rogaiyah Hanafi

Berguna sangat. Baru dapat idea. Saya buat servis car detailing. So boleh bezakan harga untuk BMW dengan Proton padahal cuci kusyen sama jer.

Wandi

Sangat membantu. Dah tahu untuk letakkan harga yang sesuai.

Mohd Najahan

Sekarang saya dah nampak bagaimana nak tentukan harga. Ini la ilmu yang saya cari.

Mashita Harun

Tak rugi beli panduan ni. Inilah yang saya cari-cari selama ni. Nampak simple. Rupanya selama ni tersilap teknik.

Anies

Sangat membantu dalam menentukan harga diskaun. Sebelum ini main hentam keromo je letak harga.

Nurul Fazlee

Lepas saya dapatkan Panduan Strategi Harga tu saya baru faham bagaimana untuk meletakkan harga yang betul. Strategi-strategi yang diberikan memang bermanfaat.

Nurul Aishah

Kini saya telah menggunakan taktik harga dari tuan. Ianya lebih mudah untuk saya bermain harga pasaran bagi produk yang saya jual.

Suzana Said

Setelah membaca panduan tersebut, rupanya selama ini saya silap dalam meletak harga. Ingatkan untung rupanya hanya dapat cover kos sahaja. Lebih teruk lagi, ada yang rugi, kos pun tak dapat cover.

Akma Aripin

Lepas dapatkan panduan harga ni saya dah tahu macam mana nak tetapkan harga untuk sebuah produk sebab sebelum ni saya cuma mark up ikut harga market yang diberikan supplier atau ganda dua atau 3 daripada harga kos.

Muhammad Nazmi

Tawaran ini memang gila. Sudahlah dalam masa beberapa hari ini harga cuma RM100. Dapat pula 6 bonus yang bernilai RM300 secara percuma jika anda beli hari ini.

Jangan buang masa. Sebelum masa tamat dan harga naik, klik butang kuning di bawah untuk tempah sekarang.

Dapatkan Sekarang
Mohd Fadley Mohd Fadley

Saya rasa lebih jelas & yakin bagaimana cara untuk naikkan harga tanpa perlu risau penerimaan pelanggan.

Rafidah Musa Rafidah Musa

Ianya agak mudah untuk difahami dan senang dibuat rujukan berkali-kali. 

Tiada risiko. Jaminan wang dipulangkan 100%.

Jika selepas 90 hari anda amalkan segala ilmu di dalam panduan ini tetapi masih tidak dapat manfaat seperti yang anda harapkan, kami akan pulangkan wang anda 100%.

Saya mahu bantu anda. Sama-sama kita berdoa supaya usaha anda berjaya.

Ingat!

Anda akan dapat panduan Strategi Harga yang akan bantu anda tetapkan harga yang betul.

Panduan ini juga akan bantu anda tetapkan harga yang pelanggan  suka bayar.

Anda akan dapat 6 bonus bernilai RM300 secara percuma.

Panduan Taktik Harga akan bantu lonjakkan jualan dan keuntungan.

Koleksi soalan popular harga akan menjawab banyak soalan penting tentang harga yang perlu anda tahu.

Kalkulator Kos yang akan kirakan harga kos untuk anda.

Kalkulator Harga yang secara automatik anda akan dapat tahu berapa harga yang betul dan berapa untung anda dapat.

Carta Harga & Nilai untuk anda isikan tempat kosong supaya dapat idea harga yang sesuai.

Video Strategi Harga yang anda boleh tonton bila-bila dengan henfon, tablet, komputer & sebagainya.

Harga yang diberikan hari ni mungkin akan naik bila-bila masa dari sekarang.

Jika anda tangguh untuk dapatkan panduan ini, bisnes anda mungkin sedang menanggung kerugian tanpa sedar.

Dulu memang bandingkan harga dengan pesaing tapi mungkin sekadar ikut-ikutan sahaja tetapi melalui panduan ini, nampak sikit cara ilmiahnya bila nak letak harga.

Memang memberi pengetahuan. Walaupun dulu belajar ekonomi, memang out term-term perniagaan ni. Terima kasih.

Zarina Zainal Abidin

Susah dan tak berani nak letak harga mahal untuk produk yang saya jual. Takut dengan persaingan dan perang harga.

Tapi dengan formula dan info yang umar berikan tu memang berkesan. Sales saya nampak peningkatan dalam seminggu ni.

Azhan Karim

Alhamdulillah ilmu yang diberikan sangat berguna. Saya dapat belajar cara yang terperinci kira kos. Bukannya hentam ikut market price.

Fitri

Dapat tahu banyak 'hidden cost’ yang saya terlepas pandang. So bila dah baca panduan banyak benda dapat repair.

Nuraain
Dapatkan Sekarang
Zulham Haffendy Zulham Haffendy

Walaupun dapat jualan tapi untungnya tak seberapa. Penat meniaga sahaja. Terima kasih saya ucapkan kepada tuan Umar kerana menghasilkan panduan Strategi Harga.

Ianya sangat sangat sangat membantu saya dalam menentukan harga pada sesuatu produk. Selepas baca panduan ini, saya tanpa ragu-ragu nak letakkan harga yang munasabah.

Syaizzal Yunus Syaizzal Yunus

Sesuai untuk yang baru bisnes tapi tak tau nak letak harga takut orang cantas takda sales bla bla bla dan jugak yang dah lama niaga tapi nak reconstruct harga untuk produk baru..

Cara nak lawan pesaing yang suka cantas harga pun ada.. Yang paling penting, lepas baca amalkan terus..

Diuruskan oleh syarikat Umarvellous Sdn Bhd. Mohon hubungi pejabat kami di talian 03 7931 2384 untuk sebarang pertanyaan.