Tips Laman Web e-Dagang: Tentang Kami

About US Page atau dalam laman web berbahasa Melayu kita namakan sebagai page Tentang Kami.. Tahukah anda kebanyakan pelawat yang pertama kali ke laman web e-commerce atau e-dagang anda akan ke page tersebut? Melainkan anda sudah popular seperti AirAsia.com, maka pelawat kali pertama ini tidak perlu tahu siapa anda.. Setiap perkara berikut dalam page Tentang Kami akan meninggalkan kesan yang positif jika diisi dengan betul!

 

 

Latar belakang ringkas tentang syarikat, kakitangan dan nilai-nilai perniagaan.. Mungkin anda boleh terangkan bagaimana ia telah bermula, beberapa orang pekerja yang ada dan misi atau visi perniagaan anda.. Matlamatnya adalah untuk memupuk kredibiliti dan kepercayaan dengan pelanggan..

 

 

Seterusnya, gambar atau video lokasi perniagaan anda.. Dengan memaparkan lokasi perniagaan fizikal kepada pelanggan, ini akan meningkatkan tahaap kepercayaan pelanggan terhadap anda.. Ada dikalangan pelanggan saya juga yang mesti nak datang sekali dahulu ke premis perniagaan sebelum membuat belian secara online seterusnya..

 

 

Selanjutnya, jika anda memang sedia untuk menerima pelanggan di kedai atau premis perniagaan anda, letakkan Google Maps pada page Tentang Kami.. Anda boleh meletakkan peta ini juga di page Contact Us atau Hubungi Kami.. Anda boleh ‘configure’ peta untuk menunjukkan dengan tepat lokasi perniagaan anda..

 

 

Akhir sekali ialah waktu operasi, alamat premis, nombor telefon dan alamat e-mel jangan lupa dipaparkan.. Anda juga mempunyai pilihan untuk meletakkan maklumat ini di page Hubungi Kami.. Ini akan membuat orang ramai mudah untuk menghubungi anda dan anda akan membina kredibiliti yang lebih baik daripada pesaing yang menyembunyikan maklumat untuk berhubung dengan mereka..

 

 

Jadi macam mana dengan laman web e-commerce atau e-dagang anda? Ada ciri-ciri di atas?

Boleh tanya soalan di bawah. Tiada caj dikenakan.