Panduan Psikologi Iklan & Copywriting – OP

Apa taktik iklan Puan ES guna dengan kos RM15 sehari untuk dapat sales hampir RM20,000?

Dan bagaimana anda boleh tiru taktik iklan ini untuk lajukan sales yang tengah slow.

 

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Izinkan saya bercerita tentang Puan ES. Beliau adalah seorang usahawan yang kuat berusaha seperti anda dan saya.

Beliau telah menggunakan taktik iklan yang pernah saya ajarkan. Dengan izin Allah, sales beliau telah naik hampir RM20,000! 

Selalunya sales beliau pada minggu pertama setiap bulan agak slow. Tapi kali ni sales laju sampaikan tak cukup stok.

[/text_block]

“Dia buat iklan kat mana ye?”



[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Oh dia buat iklan kat FB dan IG. Sama macam kita juga. Suka buat iklan kat FB dan IG.

Tapi beliau spend bajet iklan tak banyak. Dalam RM15 je sehari. Mungkin anda spend lebih banyak daripada beliau kan?

Beliau terpaksa stop-stop kejap iklan sebab stok cepat habis. Inilah masalah beliau sekarang. Stok asyik tak cukup.

Tapi kira okeylah kan daripada ada masalah stok berlambak tak laku. Hehe.

 

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Maaf ye saya kena blurkan contoh iklan beliau buat ikut taktik yang saya ajar. Saya kenalah jaga privasi beliau.

Iklan beliau ni tak banyak like pun macam orang lain. Tapi yang lebih penting ramai pelanggan DM dan banyak order.

Kita bukan boleh bayar bil dengan like pun kan?

[/text_block]

“Tapi saya ni baru berniaga.. tak berani nak keluarkan bajet iklan RM15 sehari macam Puan ES tu.”



[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Oh itu bukan masalah. Ada je student kami yang tak keluarkan bajet iklan tapi tetap dapat hasil lumayan.

 

[/text_block]

Bagaimana Puan ZM buat RM690 dalam masa 5 jam 14 minit dengan tulis posting di FB profile?

Teruskan membaca kalau anda nak cungkil rahsia copywriting beliau yang mudah untuk dapatkan jualan.

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Ini posting Puan ZM yang jual sebuah produk berharga RM115 seunit. Macam biasa saya terpaksa blurkan posting ini untuk menjaga privasi beliau.

Harga produk ini agak mahal bagi sesetengah pelanggan. Siapa yang nak jadi ejen pun fikir berkali-kali takut susah nak jual.

Namun beliau tetap berjaya menjualnya menggunakan copywriting yang saya berikan. Beliau cuma perlu tukar beberapa maklumat je.

 

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Beliau telah tulis post ini pada pukul 9.43 pagi. Dan pada pukul 2.57 petang, posting ini telah dapatkan sales sebanyak RM690!

Hanya mengambil masa 5 jam 14 minit untuk beliau dapatkan 6 unit sales di Facebook Profile je.

Jadi tak perlu risau kalau anda tak pandai buat FB ads ke, IG ads ke, Google ads ke, setting iklan ke atau belum bersedia nak keluarkan bajet iklan.

[/text_block]

“Saya jual servis, bukannya produk. Lagi pun bisnes saya offline, bukannya online.”



[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

No problem. Bukan semua student kami jual produk dan buat bisnes online. Ramai juga yang jual servis dan buat bisnes offline.

 

[/text_block]

Bisnes servis ini jana lebih RM61,000 dalam masa 10 hari!

Anda yang ada kedai, ada tapak niaga, ada masuk ekspo, wajib guna cara bisnes ni untuk dapat jualan tinggi dalam masa singkat.

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Kita namakan bisnes servis ini PP. Mereka buka booth di sebuah acara.

Lebih spesifik, acara tu berlangsung di Angsana JB Mall. Selama 10 hari.

Dengan menggunakan ilmu yang saya bekalkan, mereka berjaya jana lebih RM61,000!

Mereka bukan saja gunakan ilmu tersebut dalam copywriting, malah semasa close sales.

Paling best, mereka mampu dapat 21 klien walaupun harga jualan lebih mahal daripada pesaing. 

21 klien ni yang berjaya closing masa acara berlangsung ye. Belum lagi masuk yang tengah follow up sebab tunggu gaji.

 

Okey, cukup saya bercerita serba sedikit tentang Puan ES, Puan ZM dan bisnes PP. Nanti saya akan cerita tentang orang dan bisnes lain pula.

Sekarang tentang anda. Anda ada buat iklan dan tulis copywriting?

Saya yakin ada. Iklan ni umpama nadi dalam bisnes. Bila iklan berhenti, sales pun berhenti.

Masalahnya ramai yang buat iklan cuma pandai nak klik sana, klik sini. Kemudian main tulis je copywriting ikut sedap hati.

Sebenarnya kejayaan sesebuah iklan dan copywriting sangat bergantung kepada psikologi disebaliknya.

[/text_block]

Eh apa kaitan buat iklan dan copywriting dengan psikologi?



[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Senang cerita, sebab kita buat iklan dan copywriting untuk manusia.

Apabila kita berikan maklumat, manusia akan proses maklumat tersebut.

Kemudian, mereka akan buat keputusan tertentu.

Apabila anda buat iklan untuk bakal pelanggan, mereka akan proses iklan tersebut.

Kemudian mereka akan buat keputusan tertentu seperti beli atau tidak.

Jadi bagaimana anda boleh buat keputusan mereka itu menyebelahi kehendak anda?

Apabila anda fahami psikologi pelanggan dan tahu bagaimana nak mencetuskan tindakan tertentu, lebih mudah untuk mereka mengikut kehendak anda.

 

Kita nak menjual kepada manusia.

Manusia ni ada akal dan perasaan. Bukan seperti tiang dan dinding.

Faham apa yang bakal pelanggan mahukan.

Mereka mungkin tak fikir semua perkara tersebut secara sedar.

Memang selalunya berlaku tanpa mereka sedar.

Jadi kita boleh mempengaruhi cara mereka berfikir dan buat keputusan.

 

Anda dah belajar dengan sifu A untuk buat iklan. Anda dah belajar dengan sifu B untuk buat copywriting.

Tapi kenapa masih tak berhasil?

Hakikatnya iklan ni, 80% psikologi dan 20% teknikal.

Psikologi jauh lebih penting dari teknik-teknik buat iklan.

Psikologi manusia sama saja dari zaman Flintstone ke zaman Ejen Ali.

Teknik saja yang berubah-ubah. Tak terkejar kita dibuatnya.

[/text_block]

Claude C. Hopkins

The competent advertising man must understand psychology. The more he knows about it the better. He must learn that certain effects lead to certain reactions and use that knowledge to increase results and avoid mistakes.

Claude C. Hopkins, Lagenda Pengiklanan Dunia

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Memperkenalkan panduan Psikologi Iklan & Copywriting!

Panduan ini mengandungi 35 taktik psikologi iklan dan copywriting yang akan bantu anda untuk pengaruhi pelanggan membeli dengan mudah.

 

Kalau anda ada masalah di bawah:

  • Tak ada idea nak tulis apa untuk copywriting
  • Tak tahu nak guna gambar macam mana untuk iklan
  • Tak tahu pilih perkataan yang menarik pelanggan
  • Tak yakin nak buat iklan dan copywriting yang tersusun
  • Tak cukup masa nak buat iklan dan copywriting

Anda wajib dapatkan panduan ini!

 

Sebabnya adalah:

  • Anda akan ada idea nak tulis apa untuk copywriting
  • Anda akan tahu nak guna gambar macam mana untuk iklan
  • Anda akan tahu nak pilih perkataan yang menarik pelanggan
  • Anda akan yakin buat iklan dan copywriting yang tersusun
  • Anda akan sempat buat banyak iklan dan copywriting

Paling penting, iklan dan copywriting anda akan buat duit untuk anda!

 

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”left” font_size=”17″ left_padding=”165″ width=”600″]

 

Sebelum pergi lebih lanjut, eloklah saya kenalkan diri dulu. Nama saya Umar Taib. Pengasas Umarvellous. Kami telah bantu banyak bisnes untuk dapatkan lebih ramai pelanggan setiap hari. Kami telah mula berkongsi ilmu dan pengalaman bisnes sejak tahun 2010.

IMAG0859

Saya mempunyai buku-buku tentang bisnes yang boleh didapati di kedai buku Popular dan MPH.

Saya pernah ditemuramah pihak Astro untuk berkongsi ilmu dan pengalaman saya di dalam bidang bisnes.

41

Ramai usahawan dari Malaysia, Brunei dan Singapura telah menuntut ilmu daripada saya.

Saya juga menawarkan servis business consulting kepada para usahawan. Anda kena bayar RM500 sejam untuk dapatkan nasihat bisnes daripada saya.

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

 

Sebenarnya hampir semua orang mengalami masalah buat iklan dan tulis copywriting yang sama.

Saya tahu lah. Saya yang kena menghadap aduan, rintihan, persoalan pasal iklan dan copywriting selalu.

Itu sebab lah saya buat panduan Psikologi Iklan & Copywriting bersama dengan panduan lain yang saling melengkapi.

 

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Panduan Kenal Pelanggan!

Panduan ini akan bantu anda untuk mengenali pelanggan yang boleh serahkan duit tanpa had.

Anda juga di berikan Template Karakter Pelanggan.

Isi 9 kotak kosong untuk kenal pelanggan dengan lebih cepat dan mudah.

Mengenal pelanggan adalah kunci untuk hasilkan iklan dan copywriting yang mampu pengaruhi pelanggan.

 

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Panduan Simple Copywriting Formula!

Panduan ni akan bantu anda buat copywriting dengan mudah tapi berpengaruh.

Anda juga akan diberi Template Simple Copywriting Formula supaya bertambah mudah dan cepat dapat buat copywriting.

Sekarang anda dah boleh hasilkan copywriting yang mampu mempengaruhi pelanggan untuk membeli produk atau servis anda.

 

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Saya nak masalah anda dengan iklan dan copywriting ni selesai buat selama-lamanya.

Itu sebab lah saya buat panduan dan template ekstra ni semua.

Saya nak anda miliki sesuatu yang betul-betul bermanfaat. Saya sendiri tak berani nak jual sesuatu yang tak bermanfaat.

[/text_block]

“Wahh terbaik.. berapa harga semua ni?”



Set Pro
RM600
  • Panduan Psikologi Iklan & Copywriting
  • Panduan Kenal Pelanggan
  • Template Karakter Pelanggan
  • Panduan Simple Copywriting Formula
  • Template Simple Copywriting Formula
  • Online Support

Set Power
RM1500
  • Panduan Psikologi Iklan & Copywriting
  • Panduan Kenal Pelanggan
  • Template Karakter Pelanggan
  • Panduan Simple Copywriting Formula
  • Template Simple Copywriting Formula
  • Online Support
  • Face To Face Consulting

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

KEJAP!

Sabar sattt.

Sempena promosi terbaru pada..

Hari: Rabu (26 Februari)

Masa: 12 tengah hari – 11.00 malam (11 jam)

..akan ada diskaun tebal untuk anda! 

Diskaun untuk Set Pro sebanyak RM400. Diskaun untuk Set Power sebanyak RM1,000.

Best kan?

Ada lagi..

Anda juga akan diberi bonus-bonus di bawah yang bernilai RM700!

 [/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Panduan FB & IG Copywriting Formula!

Panduan ni akan bantu anda buat copywriting untuk Facebook dan Instagram dengan 4 langkah je.

Anda juga akan diberi Template FB & IG Copywriting Formula supaya bertambah mudah dan cepat dapat buat copywriting.

Sekarang anda dah boleh hasilkan copywriting yang mampu menjual produk atau servis anda di media sosial.

 

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Panduan Magnet Copywriting!

Panduan ni akan bantu anda buat copywriting yang mendapat perhatian dan ‘engagement’ daripada bakal pelanggan.

Apabila bakal pelanggan memberikan perhatian, barulah anda boleh sampaikan maklumat penting kepada mereka.

Tanpa perhatian, apa saja mesej yang anda hantarkan akan berlalu sepi begitu saja.

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Panduan Headline Power!

Panduan ini akan bantu anda hasilkan headline yang bukan saja  power, malah mampu memanggil bakal pelanggan yang berduit.

Headline adalah elemen paling penting dalam iklan dan copywriting.

Salah headline akan menyebabkan iklan rugi berkali-kali dan membuang masa anda.

Pssttt.. jangan terkejut kalau saya bagi template headline sekali.

 

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Panduan CTA Power!

Panduan ini akan bantu anda menghasilkan CTA yang bukan saja power, malah buat bakal pelanggan mengambil tindakan yang anda mahukan.

Bakal pelanggan juga akan ambil tindakan tersebut dengan segera mengikut kehendak anda.

Usaha anda buat iklan dan copywriting akan jadi sia-sia kalau tak diakhiri dengan CTA yang betul.

 

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]review copywriting

Review Iklan & Copywriting Anda!

Bagi saya tengok iklan untuk direview supaya anda tak bazir duit gunakan iklan yang fail.

Bagi saya tengok copywriting untuk direview supaya anda tak buang masa gunakan copywriting yang lemah.

Saya selamatkan duit dan masa anda daripada digunakan untuk iklan dan copywriting yang tak mendatangkan hasil.

 

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

SPECIAL BONUS!

Tapi nanti dulu.

Saya nak bagi lagi padu!

Kepada 10 orang pertama yang mendapatkan set panduan ini, saya nak bagi Special Bonus sebagai penghargaan.

Special Bonus ini bernilai RM1,000.

Apa bonus tu?

1) Online Consulting

Anda akan dapat online consulting selama 1 jam. Anda boleh tanya apa saja kepada saya mengenai iklan, copywriting dan lain-lain.

Fi consulting bersama saya selama 1 jam bernilai RM500. Berapa dah jimat kalau anda berjaya dapatkan secara percuma ni?

 

Tulis copywriting

2) Done For You Copywriting

Kami akan buatkan copywriting untuk anda. Ye.. anda tak tersalah baca.

Fi servis copywriting kami bermula RM500 sehingga.. tiada had sebenarnya.

Anda takkan jumpa bonus begini di tempat lain. Dijamin.

 

Secara ringkasnya, di bawah adalah apa yang anda akan dapat pada hari Rabu (26 Februari).[/text_block]

Set Pro
RM200
  • Panduan Psikologi Iklan & Copywriting
  • Panduan Kenal Pelanggan
  • Template Karakter Pelanggan
  • Panduan Simple Copywriting Formula
  • Template Simple Copywriting Formula
  • Online Support
  • + Panduan FB & IG Copywriting Formula
  • + Template FB & IG Copywriting Formula
  • + Panduan Magnet Copywriting
  • + Panduan Headline Power
  • + Panduan CTA Power
  • + Review Iklan & Copywriting Anda
  • * Online Consulting
  • * Done For You Copywriting

Diskaun RM400 (semua orang)

Bonus RM700 (semua orang)

Special Bonus RM1,000 (10 orang pertama)

Set Power
RM500
  • Panduan Psikologi Iklan & Copywriting
  • Panduan Kenal Pelanggan
  • Template Karakter Pelanggan
  • Panduan Simple Copywriting Formula
  • Template Simple Copywriting Formula
  • Online Support
  • Face To Face Consulting
  • + Panduan FB & IG Copywriting Formula
  • + Template FB & IG Copywriting Formula
  • + Panduan Magnet Copywriting
  • + Panduan Headline Power
  • + Panduan CTA Power
  • + Review Iklan & Copywriting Anda
  • * Online Consulting
  • * Done For You Copywriting

Diskaun RM1,000 (semua orang)

Bonus RM700 (semua orang)

Special Bonus RM1,000 (10 orang pertama)

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

SYABAS!

Apabila dah baca dari mula sampai akhir, itu membuktikan anda serius mahu dapatkan set panduan Psikologi Iklan & Copywriting.

Saya nak bantu anda pasti dapatkannya.

Yelah.. mana tahu anda terlupa masa promosi bermula.

Mari saya tolong ingatkan nanti.

Isikan maklumat di bawah untuk terima SMS reminder apabila promosi bermula.

Tiada caj dikenakan. Kami tolong ingatkan percuma saja.

 

[/text_block]

Isi nama, emel, no henfon dan klik butang di bawah sekarang.

Maklumat anda selamat bersama kami dan tidak akan disalah gunakan sejajar dengan penguatkuasaan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (PDPA) (Akta 709) .

Tiada risiko. Jaminan wang dipulangkan 100%.

Jika selepas 60 hari anda amalkan segala ilmu di dalam panduan ini tetapi masih tidak dapat manfaat seperti yang diharapkan, kami akan pulangkan wang anda 100%.

Saya mahu bantu anda. Sama-sama kita berdoa supaya usaha anda berjaya.

[op_liveeditor_element data-style=””][text_block style=”undefined” align=”left”]

Diuruskan oleh Umarvellous. PM kami di Facebook dengan klik di sini untuk sebarang pertanyaan. 

[/text_block][/op_liveeditor_element]

[op_liveeditor_elements][/op_liveeditor_elements]