Panduan Psikologi Iklan & Copywriting – OP

Apa taktik iklan Puan ES guna dengan kos RM15 sehari untuk dapat sales hampir RM20,000?

Dan bagaimana anda boleh tiru taktik iklan ini untuk lajukan sales yang tengah slow.

 

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Izinkan saya bercerita tentang Puan ES. Beliau adalah seorang usahawan yang kuat berusaha seperti anda dan saya.

Beliau telah menggunakan taktik iklan yang pernah saya ajarkan. Dengan izin Allah, sales beliau telah naik hampir RM20,000! 

Selalunya sales beliau pada minggu pertama setiap bulan agak slow. Tapi kali ni sales laju sampaikan tak cukup stok.

[/text_block]

“Dia buat iklan kat mana ye?”



[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Oh dia buat iklan kat FB dan IG. Sama macam kita juga. Suka buat iklan kat FB dan IG.

Tapi beliau spend bajet iklan tak banyak. Dalam RM15 je sehari. Mungkin anda spend lebih banyak daripada beliau kan?

Beliau terpaksa stop-stop kejap iklan sebab stok cepat habis. Inilah masalah beliau sekarang. Stok asyik tak cukup.

Tapi kira okeylah kan daripada ada masalah stok berlambak tak laku. Hehe.

 

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Maaf ye saya kena blurkan contoh iklan beliau buat ikut taktik yang saya ajar. Saya kenalah jaga privasi beliau.

Iklan beliau ni tak banyak like pun macam orang lain. Tapi yang lebih penting ramai pelanggan DM dan banyak order.

Kita bukan boleh bayar bil dengan like pun kan?

[/text_block]

“Tapi saya ni baru berniaga.. tak berani nak keluarkan bajet iklan RM15 sehari macam Puan ES tu.”



[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Oh itu bukan masalah. Ada je student kami yang tak keluarkan bajet iklan tapi tetap dapat hasil lumayan.

 

[/text_block]

Bagaimana Puan ZM buat RM690 dalam masa 5 jam 14 minit dengan tulis posting di FB profile?

Teruskan membaca kalau anda nak cungkil rahsia copywriting beliau yang mudah untuk dapatkan jualan.

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Ini posting Puan ZM yang jual sebuah produk berharga RM115 seunit. Macam biasa saya terpaksa blurkan posting ini untuk menjaga privasi beliau.

Harga produk ini agak mahal bagi sesetengah pelanggan. Siapa yang nak jadi ejen pun fikir berkali-kali takut susah nak jual.

Namun beliau tetap berjaya menjualnya menggunakan copywriting yang saya berikan. Beliau cuma perlu tukar beberapa maklumat je.

 

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Beliau telah tulis post ini pada pukul 9.43 pagi. Dan pada pukul 2.57 petang, posting ini telah dapatkan sales sebanyak RM690!

Hanya mengambil masa 5 jam 14 minit untuk beliau dapatkan 6 unit sales di Facebook Profile je.

Jadi tak perlu risau kalau anda tak pandai buat FB ads ke, IG ads ke, Google ads ke, setting iklan ke atau belum bersedia nak keluarkan bajet iklan.

[/text_block]

“Saya jual servis, bukannya produk. Lagi pun bisnes saya offline, bukannya online.”



[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

No problem. Bukan semua student kami jual produk dan buat bisnes online. Ramai juga yang jual servis dan buat bisnes offline.

 

[/text_block]

Bisnes servis ini jana lebih RM61,000 dalam masa 10 hari!

Anda yang ada kedai, ada tapak niaga, ada masuk ekspo, wajib guna cara bisnes ni untuk dapat jualan tinggi dalam masa singkat.

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Kita namakan bisnes servis ini PP. Mereka buka booth di sebuah acara.

Lebih spesifik, acara tu berlangsung di Angsana JB Mall. Selama 10 hari.

Dengan menggunakan ilmu yang saya bekalkan, mereka berjaya jana lebih RM61,000!

Mereka bukan saja gunakan ilmu tersebut dalam copywriting, malah semasa close sales.

Paling best, mereka mampu dapat 21 klien walaupun harga jualan lebih mahal daripada pesaing. 

21 klien ni yang berjaya closing masa acara berlangsung ye. Belum lagi masuk yang tengah follow up sebab tunggu gaji.

 

Okey, cukup saya bercerita serba sedikit tentang Puan ES, Puan ZM dan bisnes PP. Nanti saya akan cerita tentang orang dan bisnes lain pula.

Sekarang tentang anda. Anda ada buat iklan dan tulis copywriting?

Saya yakin ada. Iklan ni umpama nadi dalam bisnes. Bila iklan berhenti, sales pun berhenti.

Masalahnya ramai yang buat iklan cuma pandai nak klik sana, klik sini. Kemudian main tulis je copywriting ikut sedap hati.

Sebenarnya kejayaan sesebuah iklan dan copywriting sangat bergantung kepada psikologi disebaliknya.

[/text_block]

Eh apa kaitan buat iklan dan copywriting dengan psikologi?



[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Senang cerita, sebab kita buat iklan dan copywriting untuk manusia.

Apabila kita berikan maklumat, manusia akan proses maklumat tersebut.

Kemudian, mereka akan buat keputusan tertentu.

Apabila anda buat iklan untuk bakal pelanggan, mereka akan proses iklan tersebut.

Kemudian mereka akan buat keputusan tertentu seperti beli atau tidak.

Jadi bagaimana anda boleh buat keputusan mereka itu menyebelahi kehendak anda?

Apabila anda fahami psikologi pelanggan dan tahu bagaimana nak mencetuskan tindakan tertentu, lebih mudah untuk mereka mengikut kehendak anda.

 

Kita nak menjual kepada manusia.

Manusia ni ada akal dan perasaan. Bukan seperti tiang dan dinding.

Faham apa yang bakal pelanggan mahukan.

Mereka mungkin tak fikir semua perkara tersebut secara sedar.

Memang selalunya berlaku tanpa mereka sedar.

Jadi kita boleh mempengaruhi cara mereka berfikir dan buat keputusan.

 

Anda dah belajar dengan sifu A untuk buat iklan. Anda dah belajar dengan sifu B untuk buat copywriting.

Tapi kenapa masih tak berhasil?

Hakikatnya iklan ni, 80% psikologi dan 20% teknikal.

Psikologi jauh lebih penting dari teknik-teknik buat iklan.

Psikologi manusia sama saja dari zaman Flintstone ke zaman Ejen Ali.

Teknik saja yang berubah-ubah. Tak terkejar kita dibuatnya.

[/text_block]

Claude C. Hopkins

The competent advertising man must understand psychology. The more he knows about it the better. He must learn that certain effects lead to certain reactions and use that knowledge to increase results and avoid mistakes.

Claude C. Hopkins, Lagenda Pengiklanan Dunia

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Memperkenalkan panduan Psikologi Iklan & Copywriting (PPIC)!

Panduan ini mengandungi 35 taktik psikologi iklan dan copywriting yang akan bantu anda untuk pengaruhi pelanggan membeli dengan mudah.

 

Kalau anda ada masalah di bawah:

  • Tak ada idea nak tulis apa untuk copywriting
  • Tak tahu nak guna gambar macam mana untuk iklan
  • Tak tahu pilih perkataan yang menarik pelanggan
  • Tak yakin nak buat iklan dan copywriting yang tersusun
  • Tak cukup masa nak buat iklan dan copywriting

Anda wajib dapatkan panduan ini!

 

Sebabnya adalah:

  • Anda akan ada idea nak tulis apa untuk copywriting
  • Anda akan tahu nak guna gambar macam mana untuk iklan
  • Anda akan tahu nak pilih perkataan yang menarik pelanggan
  • Anda akan yakin buat iklan dan copywriting yang tersusun
  • Anda akan sempat buat banyak iklan dan copywriting

Paling penting, iklan dan copywriting anda akan buat duit untuk anda!

 

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”left” font_size=”17″ left_padding=”165″ width=”600″]

 

Sebelum pergi lebih lanjut, eloklah saya kenalkan diri dulu. Nama saya Umar Taib. Pengasas Umarvellous. Kami telah bantu banyak bisnes untuk dapatkan lebih ramai pelanggan setiap hari. Kami telah mula berkongsi ilmu dan pengalaman bisnes sejak tahun 2010.

IMAG0859

Saya mempunyai buku-buku tentang bisnes yang boleh didapati di kedai buku Popular dan MPH.

Saya pernah ditemuramah pihak Astro untuk berkongsi ilmu dan pengalaman saya di dalam bidang bisnes.

41

Ramai usahawan dari Malaysia, Brunei dan Singapura telah menuntut ilmu daripada saya.

Saya juga menawarkan servis business consulting kepada para usahawan. Anda kena bayar RM500 sejam untuk dapatkan nasihat bisnes daripada saya.

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

 

Sebenarnya hampir semua orang mengalami masalah buat iklan dan tulis copywriting yang sama.

Saya tahu lah. Saya yang kena menghadap aduan, rintihan, persoalan pasal iklan dan copywriting selalu.

Itu sebab lah saya buat panduan Psikologi Iklan & Copywriting bersama dengan panduan lain yang saling melengkapi.

 

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Panduan Kenal Pelanggan!

Panduan ini akan bantu anda untuk mengenali pelanggan yang boleh serahkan duit tanpa had.

Anda juga di berikan Template Karakter Pelanggan.

Isi 9 kotak kosong untuk kenal pelanggan dengan lebih cepat dan mudah.

Mengenal pelanggan adalah kunci untuk hasilkan iklan dan copywriting yang mampu pengaruhi pelanggan.

 

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

 

Panduan Simple Copywriting Formula!

Panduan ni akan bantu anda buat copywriting dengan mudah tapi berpengaruh.

Anda juga akan diberi Template Simple Copywriting Formula supaya bertambah mudah dan cepat dapat buat copywriting.

Sekarang anda dah boleh hasilkan copywriting yang mampu mempengaruhi pelanggan untuk membeli produk atau servis anda.

 

[/text_block]

Gary Halbert

The ability to write ads and letters that sell is by far the most wonderful money-making skill you could ever acquire. If you master this skill, you should never again have to worry about money.

Gary Halbert, Lagenda Copywriter Dunia

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Sebenarnya anda boleh je outsource kerja buat iklan dan tulis copywriting ni.

Tapi bukan mudah untuk dapatkan copywriter yang betul-betul bagus.

Kalau setakat dia caj RM50 untuk 1 copywriting, saya jamin anda akan dapat hasil kerja sampah.

Kami sendiri caj bermula RM500 sehingga RM4,000 untuk servis iklan dan copywriting.

Kalau anda dapatkan set panduan PPIC ni, anda tak akan buang duit outsource kerja kepada copywriter yang tak bagus.

Anda juga dapat jimatkan duit outsource kerja kepada copywriter yang bagus.

 

Lepas gunakan set panduan PPIC, anda akan rasa..

“Oh senang je rupanya buat iklan dan tulis copywriting ni..”

Saya nak masalah anda dengan iklan dan copywriting ni selesai buat selama-lamanya.

Itu sebab lah saya buat panduan dan template ekstra ni semua.

Saya nak anda miliki sesuatu yang betul-betul bermanfaat. Saya sendiri tak berani nak jual sesuatu yang tak bermanfaat.

[/text_block]

“Wahh terbaik.. berapa harga semua ni?”



RM500 sahaja
[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

KEJAP!

Sabar sattt.

Sempena promosi terbaru pada..

Hari: Ahad (22 November)

Masa: 8.00 malam – 11.59 malam 

..akan ada diskaun tebal untuk anda! 

Diskaun sebanyak RM400! Jadi anda hanya labur RM100 je.

Best kan?

Ada lagi..

Anda juga akan diberi bonus-bonus di bawah yang bernilai RM2,000!

 

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]review copywriting

Review Iklan & Copywriting!

Bagi saya tengok iklan untuk direview supaya anda tak bazir duit gunakan iklan yang fail.

Bagi saya tengok copywriting untuk direview supaya anda tak buang masa gunakan copywriting yang lemah.

Saya selamatkan duit dan masa anda daripada digunakan untuk iklan dan copywriting yang tak mendatangkan hasil.

 

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

Uptade Panduan Terbaru!

Hampir setiap tahun, kami akan update panduan-panduan yang dihasilkan.

Kami tambah baik supaya panduan tersebut jadi lebih berkesan untuk anda.

Dan setiap kali update, harga mesti naik punya.

Ada panduan yang dulu berharga RM30. Selepas beberapa kali update, sudah jadi RM580.

Dengan bonus ini, anda tak perlu bayar harga terbaru. Anda akan dapat update secara percuma!

 

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

SPECIAL BONUS!

Tapi nanti dulu.

Saya nak bagi lagi padu!

Kepada 50 orang pertama yang mendapatkan set panduan ini, saya nak bagi Special Bonus sebagai penghargaan.

Special Bonus ini bernilai RM1,000.

Apa bonus tu?

 

10 Days Online Class

Anda akan dapat Kelas Online selama 10 hari.

Anda boleh luangkan masa lebih kurang 1 jam je sehari.

Kita sama-sama akan habis study, buat dan dapatkan hasil daripada panduan-panduan ni.

Saya tak biarkan anda terkontang-kanting buat sendiri.

Saya akan bersama anda untuk dapatkan hasil sampai berjaya!

 

[/text_block]

Alhamdulillah. Saya cuba buat iklan dengan panduan dari ebook-ebook yang tuan beri.

Kos per messaging fb ads saya dari RM5 turun ke RM1.90 per messaging.

Close sales pun mudah.

Tuan Zarul

Saya bab copywriting lemah sangat. Dah beli pelbagai panduan. Takde hasil yang OK.

Beli ni semalam, pakai tip psikologi saya buat copywriting. Dah ada jualan.

Total sales RM550 dalam masa tak sampai sejam.

Tuan Rizuan

Buka-buka je FB mesti ada yang dah bank in. Padu!

Dan banyak ebook yang tersusun mengikut topik. Sangat mudah.

Nak cari bab headline boleh ke 1 ebook sahaja dah jumpa. Terbaik tuan.

Will recommend you to my friends.

Tuan Hafiz

Meletop bos guna panduan psikologi tu. Kos iklan turun mendadak.

Iklan mahal sebelum beli panduan bos. Lepas beli mencanak turun.

Lain macam ilmu ajar. Ada guna santau ke? haha

Tapi serius memang laju pergi dia.

Tuan Taqwim

Saya sangat suka penulisan Tuan Umar, mudah dibaca.

Tak stress pun. Haha!

Tuan Syafiq

Saya dah habis baca Panduan Psikologi Iklan dan Copywriting sekali dengan Panduan Kenal Pelanggan.

Memang padu dan isi kandungan straight to the point. Semua point jelas. Thumbs up!

Cik Noorizatul

Tuan Arif

Macam nak meletup kepala absorb ilmu-ilmu dalam semua panduan. Huhu. Banyak betul!

Dalam psikologi iklan tu ada yang saya pernah dengar sebelum ni tapi Tuan Umar ada elaborate siap bagi example.

Tu yang bagus.

Tuan Arif

Tuan Danial

Ikutkan terlalu banyak yang saya belajar.

Tapi yang paling terkesan ialah cara menyusun setiap perkataan dan formula-formula __________ dan __________ yang diberikan sangat membantu.

Tambahan pula penggunaan bahasa yang santai dan jelas lebih memudahkan newbie seperti saya lebih faham.

Tuan Danial

Tuan Faizol

Saya modified iklan saya. Guna kaedah __________ .

Leads masuk banyak. Alhamdulillah berjaya close 10 customer.

Tuan Faizol

Alhamdulillah. Sales meningkat. Dan dapat leads yang berkualiti. Conversion rate jadi customer pon naik.

Tak macam dulu dapat leads banyak tapi susah nak tukar jadi pelanggan.

Saya paling suka part simple copywriting sebab just guna ___________.

Fill in the blank je. So saya dapat buat copywriting cepat.

Tambah pula tulis sekali dengan psikologi pelanggan saya lagi kenal pelanggan dan dapat tukar leads jadi pelanggan.

Overall, set PPIC ni sangat senang digunakan. Ayat straight forward. Siap ada contoh skali. So mudah paham. And boleh apply terus.

Cik Syafika

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

 

Secara ringkasnya ini yang anda bakal dapat:

1) Panduan Psikologi Iklan & Copywriting (RM200)

2) Panduan Kenal Pelanggan (RM100)

3) Template Karakter Pelanggan (RM50)

4) Panduan Simple Copywriting Formula (RM100)

5) Template Simple Copywriting Formula (RM50)

6) Bonus – Review Iklan & Copywriting (RM1,000)

7) Bonus – Update Panduan Terbaru (RM1,000)

8) Special Bonus – 10 Days Online Class (RM1,000)

 

Harga panduan dan template adalah RM500.

Nilai bonus-bonus adalah RM3,000.

Tapi anda boleh dapat ini semua dengan RM100 je.

 

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” font_size=”17″ width=”600″]

SYABAS!

Apabila dah baca dari mula sampai akhir, itu membuktikan anda serius mahu dapatkan set panduan Psikologi Iklan & Copywriting.

Saya nak bantu anda pasti dapatkannya.

Yelah.. mana tahu anda terlupa masa promosi bermula.

Mari saya tolong ingatkan nanti.

Isikan maklumat di bawah untuk terima Email dan SMS reminder apabila promosi bermula.

Tiada caj dikenakan. Kami tolong ingatkan percuma saja.

 

[/text_block]

REMINDER

Isi nama, emel, no henfon dan klik butang di bawah sekarang.

Kalau dah isi seminggu yang lepas, tak perlu isi lagi.

[op_liveeditor_element data-style=””][text_block style=”undefined” align=”left”]

Diuruskan oleh Umarvellous. PM kami di Facebook dengan klik di sini untuk sebarang pertanyaan. 

[/text_block][/op_liveeditor_element]

[op_liveeditor_elements][/op_liveeditor_elements]