Kepada ejen takaful, unit trust, penapis air, direct selling dan yang sewaktu dengannya.

Ramai di antara mereka ni mempunyai masalah yang sama. Apakah masalah tu?

Tak confident bila nak berjumpa dengan prospek. Keyakinan diri tu sangat goyah.

Apabila pendapatan semakin berkurang, akhirnya mereka terpaksa membuat keputusan bekerja makan gaji semula.

 

Kenapa boleh jadi macam ni?

Majoriti daripada mereka tak bertahan lama kerana kelemahan dalam menangani bantahan atau memberi respon yang betul terhadap alasan prospek.

Antara sebabnya adalah kurangnya persediaan. Saya bagi perumpamaan mudah.

Katakan anda diminta terjun di tengah laut yang bergelora. Tapi anda diberi pilihan.

Nak terjun dengan pelampung atau tidak? Mana pilihan yang lebih selamat?

 

Sudah semestinya terjun dengan pelampung lah kan. Ini persediaan yang lebih baik daripada terjun dengan tangan kosong.

Mungkin anda boleh berenang. Tapi tak sama berenang di kolam renang berbanding laut yang bergelora.

Jadi apa pelampung yang anda bawa semasa nak berjumpa dengan prospek?

Atau anda main terjun je? Dan akhirnya tenggelam dan lemas dengan alasan-alasan prospek.

 

"Saya telah mendapat idea yang baru. Baru close 5 orang minggu lepas. Saya merasa puas berbual dengan pelanggan dan teknik ni sangat berguna. Sekarang ni saya rasa sangat bersedia dengan alasan-alasan yang akan diberikan oleh pelanggan."

~Izz Al Hakim

Tuan Izz adalah salah seorang student Panduan Kalis Alasan. Beliau dapatkan panduan ini pada 19 Disember.

Pada 24 Disember beliau bagitahu berjaya close seramai 5 orang. Bermakna selepas 5 hari menggunakan panduan ini beliau telah pun berjaya mendapat hasilnya.

Cuba bayangkan anda dapat hasil yang sama seperti beliau. Anda gembira tak kalau boleh dapat 5 klien dalam masa 5 hari? Berapa dah komisyen anda dapat? 

Prospek bisnes anda suka bagi alasan?

Jualan jatuh sebab tak tahu nak respon apa kepada prospek?

Anda guna panduan ini untuk tukar alasan jadi jualan, tukar prospek jadi pelanggan!

Klik je sini sekarang!